Sunshine it is

Att folket på Plönninge är coola är det inte tal om att ifrågasätta. Med tanke på heta kepsar, vågade urringningar, mycket mycket brunkräm ( hehe, vissa flickor kör med den berömda bimbokanten, snälla ta bort den är ni gulliga ), alla dessa jävla randiga tröjor ( mest ettorna som står för den trenden ) på rad i matsalen och solisarna, ju större desto bättre..!

Solen får alla oss vinterbleka murvlar att ta av oss tröjorna och glida runt i linne ( ett randigt såklart om man är etta ), stilpoäng får man om man samtidigt snörper föraktfullt på munnen och gömmer sina kajalsvärtade ögon bakom solisarna och har näsan i vädret.. Herregud flickor spänn av! Det är ingen snorktävling här, fast klart man får sminka sig och göra sig lite fin.. :) Det har jag faktiskt inget emot!

Dessutom finns det en klass på skolan (inga namn) som utmärkt sig som snobbar i och med att de rider till vardags i sina tävlingsskjortor..! Någon måtta får det väl vara? :S

Nåväl, jag ska sluta gnälla och bara njuta istället. Plönninge är coolt, så det så.

Studentfest igår

Även om jag tycker om att veta saker så är jag inte alltid närvarande, på grund av min ringa ålder :P

Studentfest igår på pizzeria Kvarnen i Harplinge. Temat var Vilda Västern och jag är övertygad om att det gick vilt till. Själv skulle jag valt att glida runt utklädd till tipi, mycket tyg kanske men garanterat sluppit anstränga mig så mycket på dansgolvet ;) 

Skvaller 28 mars

Smaskiga saker har hänt på sistone..! :D

Tydligen säger sig klass 06D kunna och vilja strejka från hästlektionerna, detta för att se till att stallchefen Ulrika inte slutar här på grund av det ständiga bråket med Stallhitler ( en lärare, inga namn nämnda ). Stallhitler är a pain in the ass, dock inget illa menat :P

Att vi har ett gym räcker inte verkar det som, klass 06C har bett om att få ett solarium. Vi andra väntar som barn på julafton, finns det en chans att kunna steka sin kropp gyllenbrun i starka strålars sken inom en snar framtid? Vänta och se helt enkelt..

Rektorn hotar att bogsera bort elevbilar som är felparkerade.. fast vi anser dock inte att vi parkerar fel, de där j*vla konferensdeltagarna kan gott gå 100 meter! ( Våra parkeringar där vi brukar parkera får vi inte längre använda eftersom de måste vara öppna alla dagar i veckan för eventuella konferensdeltagare.. vi får alltså inte ens parkera även om parkeringen är tom och OANVÄND! ) Fan ta rektorn :P Låt oss göra revolt kamrater!

Som de flesta berörda vet är det en ständig fight mellan Munkagårdsgymnasiet och Plönninge. Vi vill vara bäst helt enkelt! ( och det är vi dessutom, tji fick ni Munkabor! ) ;)

Volleybollturneringen mellan Munka och Plönninge slutade dock till deras favör. Det enda laget som besegrade Munkas lag var vårt lärarlag ( som spelade mot deras lärarlag ) Resterande lag loosade fett mot deras bönder. Synd pojkar och flickor, grattis lärarna! :)

Apropå volley, volleyturneringen här hemma slutade med att klass 04A besegrade personalen här, tjoho! Alltid något..

En nyhet är dessutom att utöver vår gympasal, vårt gym, vår slinga och vår gröna lilla fotbolssplan så kommer vi även få en tvättäkta beachvolleyplan! Den är under byggnation just nu och vi bara väntar på att den ska bli färdig och vädret varmare. Jag utmanar, vem ställer upp?

Äcklon finns det överallt, tyvärr också här.. vi har speciella rökplatser, men vissa tycker tydligen att det är coolare att förpesta luften utanför matsalsdörren så vi andra hukar oss medan tårarna rinner och lungorna krampar näör vi rusar genom deras moln av " coolhet ".. barnsligt flickor, väx upp och fimpa den där äckliga pinnen med glöd i ena änden och en idiot i den andra..!

Ett klagomål till er lärare också.. ni kör för FORT på vägen mellan skolan och Harplinge! Vägen är smal, långtradare kommer ibland och många hästar + fotgängare går där.. SAKTA NER!

Just det, en snabbis tillbaka till Munka vs Plönninge.. vårt kamratstödjargäng här kallar sig VISA ( Vi Ser Alla ) medan Munka har det ( tyvärr erkänner jag ) klatschigare namnet TERMOS ( Ta Er Mobbning Och Stick ).. jaja inte så viktigt med namn, men ändå..

En skrämmande upptäckt är att skolan köpt in 4 nya superkänsliga alkomätare till ett värde av 20. 000 pix.. vi darrar redan i skräck inför securitas, och med detta vapnet är de ÄNNU farligare.. vi får helt enkelt se till att ligga steget före..




En hästelevs bekännelser

Att få komma hit, till denna skolan, var för mig en osannolik dröm, som faktiskt gick i uppfyllelse. Min oro för att mina betyg inte skull räcka var obefogad, min oro för att inte smälta in var obefogad och min oro för att bo på skolan var- just det, OBEFOGAD!

Plönninge, stället där traktornissar, bönder, skogare, maskinintresserade, travfolk och ridmänniskor samsas på en lika vacker som stor yta, är paradiset på jorden. Särskilt nu i vårtider.. Detta stället är nog det som format mig mest än så länge under mitt liv, just för att jag skaffat kompisar från hela Sverige, med massa härliga dialekter och olika syn på livet, jag har lärt mig nya saker ( kunde aldrig drömma om att jag skulle kunna ratta en stor traktor, eller koppla på ett traktorsläp ) och jag trivs något så otroligt bra!

Några positiva saker med Plönninge:

1. Alla trevliga människor från hela Sverige
2. Kamratandan. Alla ställer upp!
3. Boendet. Du lär dig att ta hand om dig själv samtidigt som stöd ändå finns, och du och dina kompisar hittar på så sjukt mycket roliga saker!



Jag är pinsamt nog inte så insatt i exakt vilka resurser skolan har, särskilt inte på de andra utbildningarna. Dock kan jag säga något väldig bra om de flesta utbildningarna:

De som går Skog, Maskin och Jordbruk har stora förutsättningar för att få arbete direkt efter skolan

De som går Ridsport ( och även Hästhållning tror jag ) kan söka till Hippologen direkt efter skolan eftersom de får all praktik som behövs för att kunna söka utan att behöva ta ett praktikår emellan studenten och nästa sökning till hippologen.

Hästskötarexamen kan du ta oavsett vilken utbildning inom häst du går här.



På återseende




 

RSS 2.0